vad är drupal?På hemsidan drupal.org kan du läsa följande om Drupal.

Drupal is a free software package that allows you to easily organize, manage and publish your content, with an endless variety of customization.

Drupal är ett CMS eller webbpubliceringssystem för webben. Man använder det för att hantera innehållet på din webbplats. Drupal har ett grafiskt användargränssnitt där du smidigt och lätt kan lägga upp nytt innehåll på din webbplats.

Öppen vs. stängd källkod

Vad betyder det att Drupal har en öppen källkod? Det betyder att alla som vill kan bidra till och förbättra Drupal och att ni slipper dyra licenskostnader samt att ni inte är låsta till någon speciell leverantör. Fördelar med öppen källkod är att säkerhetsproblem upptäcks och fixas snabbt. Tack vare Drupals modulsystem och stora community finns det väldigt mycket funktionalitet att bygga ut webbplatsen med som är kostnadsfritt att ladda ner och anpassa efter sina behov. Detta gör att Drupal är ett kompetent och billigare alternativ än många stängda publiceringsplattformar som t.ex. EPIServer.

Risker med att använda en stängd plattform är att du riskerar att hamna i knipa om plattformen slutar utvecklas. Med ett öppet system är du inte låst till existensen av ett företag.

Webbyrå Stockholm Drupal

Webbyrå Stockholm och Drupal

Vi har jobbat med Drupal som huvudsakligt verktyg för att bygga webbplatser sedan 2009. Drupal har funnits sedan 2001 som plattform och vi på Webbyrå Stockholm har stor erfarenhet från Drupal. Vi bygger de flesta av våra webbplatser och intranät på open source-plattformen. Med Drupals flexibilitet och skalbarhet kan vi enkelt bygga och modifera lätthanterliga webbplatser efter våra kunders behov och krav.

Drupal är en perfekt platform för att bygga webbplaster med. Allt från tidningar och tvkanaler till kampanjsiter och mobilappar görs med Drupal idag.

Flexibilitet och skalbarhet

Det finns flera tusen moduler som är gratis att ladda hem och installera  för en mängd olika syften. Modulerna kan bistå med allt från diskussionsforum, bloggar, kommentarer, omröstningar och kalendrar till videoinnehåll och integrationer med sociala medier. Vi kan också ta fram helt nya moduler helt baserat på era önskemål. Detta gör att vi kan tillgodose de behov ni har idag och de behov ni kommer att ha i framtiden.

Några snygga och intressanta webbplaster vi har gjort i Drupal kan du se under våra case.

Vad är Drupal?
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *