Sökmotoroptimering innebär att man optimerar en webbplats för sökmotorer som Google och Bing. Sökmotoroptimering är något som byggs in i sidstruktur vid webbutveckling. Det är viktigt att ha en bra titel, en bra url-struktur mm. Det är viktigt att texten innehåller de sökord som man vill synas på. Det man bör tänka på är att ha användarna i åtanke, när man skriver webbanpassad och sökmotoroptimerad text för webbpublicering.

sökmotoroptimering

Det man vill göra är att få innehållet att synas för besökare som är ute efter information om t.ex ditt företags tjänster. Vi kan hjälpa dig att definiera ord som är relevanta för din verksamhet.
Vi bygger och optimerar våra hemsidor för att få dem högt upp i sökresultatet som möjligt. Vi följer Google´s riktlinjer när vi optimerar våra kunders hemsidor. Alla våra webbplatser är SEO optimerade. Vi kan även hjälpa med Google Adwords, då man betalar för att synas bland sökresultatet.

Sökmotoroptimering kan man dela upp i två delar:

ON-PAGE OPTIMERING

Är det som görs på er webbplats. Det handlar om webbplatsens Strukturen, Internlänkning, Sökordsdensitet, Huvudrubrik, Underrubriker, ankartexter, presentation av texten, URL-struktur.

OFF-PAGE OPTIMERING

Är det som görs utanför er webbplats. Det handlar om relevanta länkar till er webbplats, sociala signaler mm.

Vad är sökmotoroptimering?
Sökmotoroptimeringen innebär i grunden att hemsidan är uppbyggd enligt kodningsstandarder när det gäller html, css, taggar, navigering, rubriker, texter mm.

Omvandlingsoptimering, i slutändan är det din webbplats som avgör hur väl dina besökare konverterar och gör det du vill att de ska göra på webbplatsen.

Synas på Google

Konkurrensanalys
Handlar om att se vilka konkurrenterna är och hur de syns på Google jämfört mer er webbplats. Vi går igenom relevanta sökord och därefter skapar vi en strategi för hur vi ska öka synligheten och rankningen på Google.

En sökmotoroptimerad webbplats innebär alltså:

  • Tekniskt korrekt uppbyggd
  • Sökmotorvänligt CMS-verktyg
  • Relevanta texter och uppdaterat innehåll
  • Relevanta länkar till och från webbplatsen

Webbyrå Stockholm vet hur man bygger en modern webbplats som validerar enligt www.w3.org. Om dessa frågor om sökordsoptimering intresserar er så är ni välkomna att kontakta vår webbyrå. vi arbetar med sökmotoroptimering hela dagarna.

Hör av er om ni vill diskutera sökmotoroptimering med oss Så bokar vi in ett kostnadsfritt konsultationsmöte där vi tillsammans reder ut hur vi kan öka ert företags närvaro på internet.

Vill ni lära er mer om hur vi kan hjälpa er med frågor kring:

  • Utbildning i hur man kan arbeta med Sökordsoptimering
  • Skillnaden mellan On, Off-page optimeringen
  • Strategi, mätning och analys av webbplats